Otworzyli serca i portfele dla Hospicjum

Piąty raz Hospicjum św. Kamila zachęciło gorzowian do udziału w kolacji degustacyjnej, z której dochód został przekazany na potrzeby placówki. Znany nie tylko w Gorzowie szef kuchni Paweł Salamon powiedział,  że kolację przygotowywało 13 szefów kuchni z Gorzowa i okolic a wśród nich jedyna kobieta Angelika Swatkowska. Jolanta Gintowt dyrektorka Hospicjum powiedziała redakcji, że bilet na kolację kosztował od osoby 500 zł, a wśród dodatkowych atrakcji były licytacje, pokaz kreacji znanej gorzowskiej projektantki Natalii Ślizowskiej oraz występy artystyczne w wykonaniu Julii Wiśniewskiej, Liwii Łagody oraz raperów z projektu Landsberg Familia.
Wśród gości nie zabrakło poseł Krystyny Sibińskiej, która powiedziała, że liczba gości to dowód na to, że wielu gorzowianom zależy na dobru Hospicjum. Karolina Kapałczyńska - sekretarz zarządu Hospicjum, jest zadowolona z przygotowania i przeprowadzenia kolejnej kolacji gdyż zarówno szefowie kuchni jak i goście udowodnili, że dobro chorych przebywających w Hospicjum leży im na sercu. Jolanta Gintowt dodaje, że zamierzają rozbudować Hospicjum i kwota zebrana w trakcie kolacji będzie wkładem w tę inicjatywę.

 

 

 

 

 

tekst i foto Ryszard Waldun

lubuski oddział Stowarzyszenia Dziennikarzy RP

Dodaj komentarz